Sørøst Norges Kystfiskarlag

Om laget

Sørøst Norges Kystfiskarlag ble stiftet i 2016. Laget arbeider blant annet med å sørge for et fortsatt åpent fiske etter reker sør for 62 grader.

Mye av bakgrunnen for etableringen av regionslaget er knyttet til den store misnøyen blant fiskere etter at det er foreslått å lukke rekefisket sør for 62 grader. En annen viktig sak for regionslaget knytter seg til fredningen av Oslofjorden. Her har det foregått et småskala fiske som har vært viktig for å bevare et fiskerimiljø. Totalfredningen er ødelggende for opprettholdelse av lokale fiskerimiljø og kunnskapsoverføring til neste generasjons fiskere.

Ålefiske
Styret vil jobbe for å få startet opp igjen et driveverdig ålefiske. Markedsadgang innenlands og eksport må på plass, og man ser også på bryggesalg som ønskelig å få prøvd ut innenfor dagens forsøksfiske på ål.

Hummer
Strengere reguleringer i hummerfisket har i særlig grad rammet yrkesfiskere, som opplever å bli fortrengt og få teiner/fangst frastjålet. Man ønsker derfor å øke fisketid kun for yrkesfiskere med en måned der det i dag er fredning fra 1. desember, slik at fisketiden på hummer blir 1. oktober til 31. desember.

 

Tags: lokallag sørøstnorgeskystfiskarlag

Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.