- Misforstått å kutte lineegnetilskuddet

LineegningNorges Kystfiskarlag mener regjeringen bommer på målet når de kutter bevilgningen på 18 millioner kroner til lineegnetilskudd som var foreslått i de rød-grønnes statsbudsjett. - Å styrke rammevilkårene for tradisjonelt linefiske er et av de viktigste enkelttiltakene regjeringen kan gjøre for å fremme kvaliteten på norsk fisk, og for å styrke posisjonen til norsk fisk i markedet, fastslår Kystfiskarlaget i en pressemelding. 

 

 

 

Fiskeri og kystminister Elisabeth Aspaker har signalisert at regjeringen ønsker å satse sterkere på kvalitet og marked. Likevel foreslår regjeringen Solberg å kutte bevilgningen på 18 millioner kroner til linegnetilskudd til kystfiskeflåten som var foreslått i de rød-grønnes statsbudsjett. Kuttet begrunnes med at dette er et "driftstilskudd til bruk av et bestemt fangstredskap som gir fiskerne uheldig incentiver..."

Norges Kystfiskarlag mener regjeringen med dette bommer på sine egne uttalte mål i forhold til kvalitet og marked.

Linefanget fisk representerer det ypperste av kvalitet norsk fiskerinæringen kan tilby, og er ettertraktet i markedet. Det er ikke uten grunn at det er nettopp denne driftsformen som preger Sjømatrådets markedskampanjer for norsk fisk i utlandet.

Å styrke rammevilkårene for tradisjonelt linefiske er derfor et av de viktigste enkelttiltakene regjeringen kan gjøre for å fremme kvaliteten på norsk fisk, og for å styrke posisjonen til norsk fisk i markedet.  I dag er denne kvalitetsfremmende driftsformen dessverre på full fart ut grunnet de høye driftskostnadene som håndegning av line medfører. 

Skal Norge også i fremtiden kunne tilby markedet ettertraktet høykvalitets krokfanget fisk er det derfor avgjørende å iverksette tiltak som bidrar til å styrke grunnlaget for et tradisjonelt linefiske i fremtiden.

Norges Kystfiskarlag ber derfor Stortinget bidra gjennom budsjettbehandlingen til å sikre at lineegnetilskuddet likevel realiseres i Statsbudsjettet for 2014.

 

Vår ref.:   Presse 13 / 2013         Vår dato: 14.11.13

 

 

  • Opprettet .
  • Sist oppdatert
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.