"Begrensning" fra Norges Fiskarlag på instruksen om fri lengdeutforming

"Landsstyret i Norges Fiskarlag ber fiskeriministeren begrense kvotehoppene. 11-15-meterskvoter bør ikke flyttes til båter over 21 meter, mener laget." http://www.kystogfjord.no/nyheter/forsiden/Vil-begrense-kvotehoppene

Det er ikke så sikkert at man får en differensiert kystflåte slik Fiskarlagets landsstyre mener de legger opp til. «det må ikke herske tvil om at Norges Fiskarlag er opptatt av at vi fortsatt skal legge til rette for å ha en differensiert kystflåte bestående av alle fartøystørrelser».

Med en grense på 21 meter og en ny foreslått struktureringsrunde over 11 meter må Norges Kystfiskarlag si oss uenig i at dette vil legge til rette for en differensiert kystflåte av alle størrelser. For å sikre en differensiert flåte ,uavhengig om det skal økes i kvotetak på båter over 11 meter, må det foreligge ufravikelige sperregrenser på 11,15,21 og 28 meter slik vi har krevd i flere anledninger både før og etter instruksen fra Fiskeriministeren.

Les for øvrig Norges Kystfiskarlags krav til å fjerne instruksen da vi mener en differensiert kystflåte blir realisert med ufravikelige sperregrenser på 11,15,21 og 28 meter: http://norgeskystfiskarlag.no/index.php/uttalelser/386-norges-kystfiskarlags-krav-til-fiskeriministerens-instruks-for-a-bevare-arbeidsplasser-og-kystsamfunn

  • Opprettet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.