Opprensking av tapte fiskeredskaper 2017 - Meld inn tapt bruk nå

Fiskeridirektoratet ved Gjermund Langedal informerer om at det også i år blir opprydding av tapte fiskeredskaper med oppstart fra 21. august utenfor kysten av Finnmark. Norges Kystfiskarlag oppfordrer våre medlemmer til å melde inn eventuelt tapt bruk, eller tipse om områder hvor andre fartøy har tapt bruk. Dette er et veldig viktig arbeid for å rydde opp havbunnen. Det sikrer bedre fiske både ved å redusere spøkelsesfiske, samt gjøre fiskefeltene mer ryddig for yrkesfiskere. Kystfiskarlaget gir honnør til Fiskeridirektoratet og Kystvakten for arbeidet! Les mer fra Fiskeridirektoratet her:

 "OPPRENSKING AV TAPTE FISKEREDSKAPER 2017

Årets opprenskingstokt etter tapte fiskeredskaper vil i år starte ca. 21. august utenfor kysten av Finnmark. Derfra vil toktet fortsette vestover og sørover frem mot slutten av september. Prioritering av spesifikke opprenskingsområder vil bli endelig fastsatt på bakgrunn av den totale mengden av tapsmeldinger og informasjon om tapsområder.

Også i 2016 ble tatt opp store mengder garn, liner, tauverk, teiner, trålvaier, m.v. Det tas opp en god del redskaper som ikke er meldt tapt til Kystvaktsentralen. Selv om det oppleves en bedring så er det fremdeles godt grunnlag for forbedring med melding av tap til Kystvaktsentralen.

Vi er svært takknemlig for lokale «ildsjeler» som bidrar svært aktivt for både koordinering av tapsinformasjon og for at flere skal melde sine tap eller kunnskap om områder med «gammelt bruk». Vi anmoder om at fiskarlagene bruker sitt regionale og lokale apparat til å oppfordre alle fiskere å melde inn dette.

Melding om tap kan meldes forløpende til Kystvaktsentralen eller undertegnede. Dersom dere har regionale/lokale kontaktpersoner vi kan benytte så setter vi pris på det.

Vi satser på en god oppslutning og et fortsatt godt samarbeid med fiskerne på havet under opprenskingen!

Mvh Gjermund Langedal tlf 03495 eller direkte 93 02 24 33"

Illustrativt foto av garn som har drevet "spøkelsesfiske" fra Fiskeridirektoratet

Spøkelsesfiske av garn 

Publisert 25.07.17

Tags: taptefiskeredskaper opprydding spøkelsesfiske produktivthav

  • Skrevet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.