Økt kvalitet i hvitfisknæringen - hva kan og vil næringen gjøre?

Norges Kystfiskarlag var til stede i Tromsø 3. oktober da Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) arrangerte workshop om økt kvalitet i hvitfisknæringen. Bakgrunnen for workshopen var at kvalitet er og forblir en stor utfordring for hvitfiskbransjen, og det er dokumentert at betydelige verdier går tapt som følge av kvalitetsutfordringer. Manglende kvalitet fører til at markedspotensialet ikke blir utnyttet fullt ut, noe som årlig koster sjømatnasjonen Norge store verdier.
 
På møtet i Tromsø deltok både fiskere, industri, forskere og næringsorganisasjoner for å finne ut hvilke tiltak næringen sammen er villige til å prøve ut for å oppnå bedre kvalitet. Mange gode ideer ble presentert og diskutert på tvers av ulike deltakere, og Norges Kystfiskarlag har troen på at flere av forslagene er mulig å realisere i løpet av de neste årene. 
 
Norges Kystfiskarlag opplever å ha medlemmene med når vi sier at vi er villige til å støtte opp om de tiltak som er dokumentert å ha kvalitetsfremmende effekt når det kommer til både fangstbehandling og råstoffhåndtering.
 
 kvalitetsseminar
Ørjan Nergård i Lerøy Norway Seafoods demonstrerer fremtidens "kvalitetsmaskin". Foto: Annsofie Kristiansen.

kvalitet, norges kystfiskarlag, workshop, FHF, norges råfisklag

  • Opprettet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.