Møte om hviletidsbestemmelser

Norges Kystfiskarlag var til stede når Sjøfartsdirektoratet inviterte til møte om nytt regelverk vedrørende hviletidsbestemmelser i fiskeflåten. ILO-konvensjonen var ett av hovedtema i denne sammenheng. Vi har også meldt fra om at vi ønsker å være representert i arbeidsgruppen som er etablert, for å sikre en vellykket gjennomføring av bestemmelsene for kystflåten. 

Selv om det norske regelverket i stor grad var i tråd med ILO 188, ble det gjort enkelte endringer da konvensjonen trådde i kraft. Selv om det ikke ble gjort endringer i reglene for arbeids- og kviletid, har disse kommet i fokus, noe som har skapt reaksjonar i fiskerinæringa. Som et resultat av  møtet, ble det nedsatt en arbeidsgruppe fra partane i næringa som skal se på praktisk gjennomføring av arbeids- og kviletidsreglene i de ulike fiskerigruppene, og hvordan dokumentasjonskravet skal oppfylles.

Vidare ble det på møtet informert om kravet om bemanningsoppgave og sertifikat for arbeids- og levevilkår for fiskefartøy, kravet om føring av mannskapsliste og reglene knyttet til lærlinger/ungdom på fiskefartøy.

Utanom ILO 188 ble det også informert om den endra sertifikatstrukturen for føring av fiskefartøy, Sjøfartsdirektoratet sitt fokusområde for 2018, erfaringene som er gjort med ISM på fiskefartøy, og om Ballastvatnkonvensjonen, som ble innført i september 2017.

Du kan lese mer om saken på yrkesfisker.no

bilde fra motet

sjøfartsdirektoratet, norges kystfiskarlag, sikkerhet, hviletid, ILO-konvensjonen

  • Opprettet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.