Høring om seikvoten nord for 62 grader

Norges Kystfiskarlag har mottatt høring fra Nærings- og fiskeridepartementet om kystfartøyenes utnyttelse av seikvoten nord for 62° N. Saken gjelder kystfartøy som driver kombinasjonsdrift og som både har deltakeradgang til fiske etter sei med not og til fiske etter sei med konvensjonelle redskaper.

Seifiske med not har  i en lengre periode vært lukket, mens seifiske med konvensjonelle redskaper har inntil 2015 vært åpent. Etter at seifiske med konvensjonelle redskaper ble lukket er det spørsmål om de aktuelle fartøyene fremdeles skal kunne fiske to grunnkvoter. Dette har blitt en etablert praksis, men strider med Forskrift om regulering av fisket etter torsk, hyse og sei nord for 62° N og det generelle prinsippet i norsk fiskeriforvaltningen om at et fartøy bare kan fiske en grunnkvote per fiskeri.

Departementet vurderer to ulike alternativer:

  • Å offentliggjøre at de aktuelle fartøyene som driver kombinasjonsdrift ikke lenger kan fiske to kvoter sei i strid med Forskrift om regulering av fisket etter torsk, hyse og sei nord for 62° N.
  • At kombinasjonsdrift med to kvoter tillates, og at Forskrift om regulering av fisket etter torsk, hyse og sei nord for 62° N endres i tråd med etablert praksis.

Les hele høringsbrevet her.

Send oss gjerne synspunkt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 Hørinsgfrist er 25. mai.

  • Opprettet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.