Ny fiskeriminister

Harald Tom Nesvik (FrP) ble utnevnt til ny fiskeriminister av statsminister Erna Solberg i går. Nesvik overtar ministerposten etter at Per Sandberg valgte å fratre stillingen etter siste ukers uro knyttet til brudd på sikkerhetsrutiner i forbindelse med to utenlandsreiser.

Norges Kystfiskarlag ønsker Nesvik velkommen som fiskeriminister, og registrerer at Erna Solberg presenterte den nye statsråden som en god representant for Kystnorge. Nesvik er fra Sunnmøre, men uttalte i forbindelse med utnevnelsen at han kommer til å være en fiskeriminister for hele landet. Det hersker fortsatt flere ubesvarte spørsmål knyttet både til trålernes plikter og pågående arbeid med nytt kvotesystem. Vi har tiltro til at Nesvik, i samarbeid med fag- og interesseorganisasjonene vil følge opp det påbegynte arbeidet på blant annet disse og andre viktige fiskeripolitiske spørsmål, og er glad for at Nesvik allerede signalisert ønske om et møte med Kystfiskarlaget i denne sammenheng.

Nesvik kommer fra jobben i brønnbåtselskapet Sølvtrans i Ålesund. Han har vært stortingsrepresentant for Møre og Romsdal de siste 20 årene (fra 1997-2017), og de siste årene har han vært parlamentarisk leder for FrP. Nesvik har ledet helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, og vært medlem av næringskomiteen, utenriks – og forsvarskomiteen, og sosialkomiteen. Han er født 4. mai 1966 i Ålesund, og er utdannet innen eksportmarkedsføring for fiskeri ved Møre og Romsdals fiskeritekniske høgskole. 

Selv om Norges Kystfiskarlag har hatt en del motstridende interesser med Fremskrittspartiet i fiskeripolitikken, vil vi få takke avtroppende fiskeriminister Per Sandberg for at han har bidratt til å synliggjøre norsk fisk- og sjømatnæring i sin tid som statsråd. Sandberg har i tillegg også vært en svært tilgjengelig statsråd, som Kystfiskarlaget opplever å ha hatt en god dialog med.

harald tom

Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

fiskeriminister, regjering, solberg, statsråd, fremskrittspartiet

  • Opprettet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.