Nye og bedre regler for kvinnelige fiskere!

Nærings- og fiskeridepartementet har vedtatt nye regler som tilrettelegger bedre for kvinner i fiskeryrket. Dette er en gladnyhet for fiskerinæringen, og et steg i riktig retning i rekrutteringen av flere kvinner til fiskeryrket.

Reglene innebærer at kvinnelige fiskere kan ta pause fra å stå ombord under graviditet og amming, uten å miste rettigheter i fiske. Kvinner gis rett til å bruke leieskipper under graviditet og inntil to år etter fødsel, og rett til å kunne være borte fra fisket i tilsvarende periode uten å falle ut av blad B i fiskerimantallet.

Fiskeryrket er ofte fysisk krevende, og innebærer at kvinner under store deler av graviditeten ikke kan stå om bord. Norges Kystfiskarlag er derfor glade for at departementet har lyttet til vår anbefaling om at retten til bruk av leieskipper bør gjelde gjennom hele graviditeten og at man unntas fra inntektskravet til blad B også fra og med man blir gravid.

Norges Kystfiskarlag har også ment at far må ha de samme rettighetene der han tar ut foreldrepermisjon. Nærings- og fiskeridirektoratet skriver at dette vil bli vurdert i forbindelse med høstens høring av deltakerforskriften.

Les mer om de nye reglene her.

  • Opprettet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.