Fornuftig tenkepause om eierskapskrav i åpne fiskeri

Nærings- og fiskeridepartementet bestemte denne uken å utsette kravet om majoritetseierskap for alle fiskerier regulert gjennom åpen gruppe. Norges Kystfiskarlag har ment at det kan være fornuftig med et slik krav for å redusere presset i åpen gruppe torsk nord for 62 grader N, men mener det ikke er et tilsvarende behov når det gjelder andre åpne fiskerier. Vi tror strengere eierskapskrav i andre fiskerier tvert imot vil kunne virke mot målsetningene om mer variert fiske og økt utnyttelse av andre arter enn torsk.

Kystfiskarlaget anmodet derfor departementet om at kravet ble fjernet for andre fiskerier enn torsk nord for 62 grader N, og at departementet så på mulighetene for å også unnta hyse og sei nord for 62 grader N fra kravet. Vi mener det er et fornuftig valg av Nærings- og fiskeridepartementet å fjerne det generelle kravet, og at behovet for strengere eierskapskrav i åpen gruppe for torsk, hyse og sei nord for 62 grader N belyses grundigere i forbindelse med høring av deltakerforskriften for 2020.

Les mer om Kystfiskarlagets synspunkt her og Nærings- og fiskeridepartementets kunngjøring her.

  • Opprettet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.