Føringstilskuddet

Styret i Norges Kystfiskarlag har gjort følgende vedtak om føringstilskuddet i styremøtet 29. oktober:

Norges Kystfiskarlag mener en fjerning av føringstilskuddet vil føre til negative konsekvenser for en rekke lokalsamfunn langs kysten. Ettersom føringstilskuddet brukes til støtte i forbindelse med transport av fisk fra steder som ikke har egne fiskebruk, vil en fjerning av dette bidra til lengre vei for fiskeren for å få levert fangsten sin. Norges Kystfiskarlag ser med bekymring på en slik utvikling. Forslaget vil i tillegg til å bidra negativt sett i lys av miljø- og distriktspolitiske hensyn, på sikt føre til at fiskeriaktiviteten vil avta i flere områder. Norges Kystfiskarlag mener at det også for fremtiden må være staten, og ikke det enkelte salgslag sin oppgave å dempe de negative virkningene ved sentraliseringspolitikken. Av denne grunn bør føringstilskuddet opprettholdes.

norges kystfiskarlag, distriktspolitikk, norges råfisklag, fiskesalgslag, føringstilskudd, sentralisering, statsudsjettet

  • Opprettet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.