Ønsker ikke fangst- og aktivitetsrapportering under 15 meter

Kystfiskarlaget har gitt uttalelse til høring fra Fiskeridirektoratet om utvidet rapportering for fiskeflåten under 15 meter.

Norges Kystfiskarlag støtter behovet for en bedre ressurskontroll, men oppfatter direktoratets forslag som unødvendig omfattende.

Vi mener at det ikke er hensiktsmessig med fangstrapportering til havs for mindre fartøy som daglig leverer fisk ved kai og hvor fisken veies nøyaktig inn og registreres på mottaksanleggene. Fangst- og aktivitetsrapportering til havs vil medføre unødvendig og urimelig merarbeid og merkostnader for de minste fartøyene, og vil kunne vanskeliggjøre driften for mange i den minste flåten.

Kystfiskarlaget mener at ressurskontrollen for den minste flåte bør styrkes gjennom posisjonsrapportering og automatiske veiesystem på mottaksanleggene. I tillegg mener vi at en form for revisjonsordning på mottaksanleggenes kjøp og salg av fisk bør på plass. Vi mener dette er overkommelige tiltak som samtidig vil være tilfredsstillende for å sikre rett registering av ressursuttaket og redusere feilregistreringer.

Les høringsuttalelsen vår her.

  • Opprettet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.