Kystfiskarlaget slår ring om Lofoten maritime sikkerhetssenter

Norges Kystfiskarlag aksepterer ikke forslagene som foreligger om sikkerhetssenterets fremtidige skjebne. Fylkesrådet i Nordland har foreslått nedleggelse eller privatisering av sikkerhetssenteret i Lofoten. Saken skal behandles i Fylkestinget 26. oktober.

Sikkerhetssenteret er et av kystens mest moderne og funksjonelle, og representerer sammen med Fiske- og fangst-linjen på Vest-Lofoten videregående skole en avgjørende aktør for utvikling av maritim næring i Lofoten og Nord-Norge for øvrig. – Nedleggelse eller privatisering av sikkerhetssenteret vil bidra til å svekke det opparbeidede kompetansemiljøet som man gjennom flere år har bygd opp her, sier nestleder i Norges Kystfiskarlag, Petter Borgvatn Myklebust.

I en tid hvor rekruttering til fiskerinæringa og øvrige maritime næringer framsnakkes, harmonerer dette svært dårlig. Norges Kystfiskarlag vil på det sterkeste anbefale at sikkerhetssenteret i Lofoten opprettholdes med dagens ordning.

norges kystfiskarlag, rekruttering, maritimt sikkerhetssenter, sikkerhetsopplæring

  • Opprettet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.