Kvinner på sjøen - forskningsprosjekt

Er du kvinne og jobber eller har jobbet som heltidsfisker? Se her, din kunnskap trengs!

Kunne du tenke deg å avse en times tid til et intervju, eller kjenner du noen som kunne være aktuelle? Kravet for å delta er:

- du er kvinne

- du jobber, eller har jobbet som heltidsfisker

Nærmere om studien

Spørsmålene vil hovedsakelig knyttes til informantenes opplevelse av hvordan kjønn gjør seg gjeldende i deres yrkeshverdag, mer spesifikt det å være kvinnelig fisker, og ikke minst i et mannsdominert yrke. 

Som masterstudent i sosiologi ved NTNU, søker jeg informanter som er kvinnelige fiskere. Tema for masteroppgaven er hvordan kvinnelige heltidsfiskere erfarer at kjønn spiller seg ut i arbeidslivet. Jeg er derfor interessert i å finne ut hvilke opplevelser og erfaringer kvinner har gjort seg som yrkesfiskere. Det er begrenset med studier som tar for seg akkurat dette og mitt prosjekt vil forhåpentligvis være med på å løfte frem denne tematikken som omgår likestilling og kystkulturens kjønnsforskning.

Kontaktinformasjon

Hvis du ønsker å bidra i studien eller få mer informasjon, ta gjerne kontakt med meg. Jeg kan nås på mail og telefon.

Med vennlig hilsen

Emma Ingebrigtsen

Institutt for sosiologi og statsvitenskap, NTNU

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

+ 47 94 24 60 44

norges kystfiskarlag, forskningsprosjekt, kvinnelige fiskere, likestilling

  • Opprettet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.