Våre standpunkt

Her kan du lese om hva Norges Kystfiskarlag mener om tema som "olje og seismikk", "flåtestruktur og kvotepolitikk", "oppdrett" osv. Du kan også benytte deg av fanene ovenfor under "våre standpunkt" for å få en oversikt over Norges Kystfiskarlags styrevedtak, innspill til reguleringsmøtet, uttalelser etc. For eldre øvrige nyheter/saker , klikk deg inn på fanen "Nyhetsarkiv".

Olje og seismikk

Norges Kystfiskarlag mener fiske, gyte og oppvekstområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe), Møreblokkene, Barentshavet og ved iskanten er uhyre viktige for både norsk fiskerinæring og bosetningen langs hele norskekysten. Områdenes egenskaper og beliggenhet gir grunnlag for mange arters reproduksjon og for rike fiskerier. Vi arbeider aktivt for å hindre oljevirksomhet i disse områdene.

Videre arbeider Kystfiskarlaget for å hindre seismikkvirksomhet i viktige fiske og oppvekstområder, slik at vi sikrer at yrkesfiskere har et bærekraftig hav med et økosystem i balanse. Seismikk skremmer fisken og kan ikke foregå i vårt matfat. 

rod sjark

Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.