Bruk ubrukt tredjelandskvote!

SjarkflaatenNorges Kystfiskarlag ber Fiskeri- og Kystdepartementet åpne for bifangst av torsk i flåten under 15 meter allerede nå, og foreslår at man bruker den ubrukte delen av tredjelandskvoten til dette formålet.

Bifangst i flåten under 15 meter nord for 62 br.gr.

Norges Kystfiskarlag ber departementet innføre bifangst på inntil 25- 30 % torsk i fiske etter andre arter i flåten under 15 meter.

Grunnen til en slik oppfordring er at det viser seg at man opplever at det er stor blanding av arter over hele området. Fra Møre meldes det om stor torskeinnblanding i fisket etter bl. a. lyr, og nordover er dette et problem både når det gjelder fisket etter sei og hyse.

Norges Kystfiskarlag er klar over at det er oppfordret til å sette av kvantum av fartøykvotene til bifangstfiske.  Vi har imidlertid opplevd at svært mange ikke våger å sette av slike kvantum, av redsel for at man skal få tidlig refordeling, og at man dermed kan risikere å miste deler av sin kvote.

Norges Kystfiskarlag vil uttrykke tilfredshet over at Fiskeridirektoratet og departementet i år har vært fast i spørsmålet om refordeling, og ikke latt seg presse. En slik fasthet vil over tid gi resultater, et resultat er at fiskerne i den minste flåten vil stole på at de ikke risikerer å få redusert sine kvoter gjennom tidlig refordeling. Dermed vil man i neste omgang oppnå at fiskerne tør sette av kvantum av sine kvoter til bifangst.

Dagen situasjon er at det nærmest er umulig å drive fiske etter andre arter uten at det er stor innblanding av torsk.

For å holde fiskeriaktiviteten i gang både i flåten og på landanleggene ber vi om at det tillates bifangst på inntil 25 – 30 % torsk allerede nå, og at den ubrukte tredjelandskvoten blir brukt til dette formålet.

Med vennlig hilsen

Norges Kystfiskarlag


  • Opprettet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.