Fiske foran forskning

 

kongekrabbeFiskere som allerede har startet krabbefiske i Neidenfjorden bør så vidt mulig få anledning til å videreføre dette. Det mener Norges Kystfiskarlag som reagerer på at fjorden stenges i perioden 15. til 29. august grunnet forskning, uten at Kystfiskarlagets lokallag i Øst Finnmark har fått anledning til å uttale seg i saken. Norges Kystfiskarlag mener forskningsprosjektet burde vært gjennomført før oppstarten av nytt kvoteår 1. august.

Les uttalelsen

Vedr. midlertidig stengning av Neidenfjorden

Viser til vedtatte stengning av Neidenfjorden i perioden 15. - 29. august i forbindelse med gjennomføring av bestandsmålinger/forskning. Norges Kystfiskarlag har fått henvendelse fra medlemmer som har bruk i området og som reagerer på vedtatte stengning. Vi vil påpeke at Norges Kystfiskarlag ikke har mottatt direktoratets høring i saken av 14. juli og først i dag er gjort kjent med denne via omveier. Vi reagerer på at vi ikke står på direktoratets høringsliste i saken, og påpeker at Norges Kystfiskarlag og vårt lokallag i Øst Finnmark burde hatt mulighet til å uttale seg om en slik stengning. Noe som også ville gitt våre medlemmer reell mulighet til å forberede en eventuelt stengning i forkant.

Norges Kystfiskarlag reagerer for øvrig på at man velger å gjennomføre et slikt forskningsprosjekt kort tid etter at årets krabbesesong er startet opp, og mener det prinsipielt burde vært mulig å gjennomføre dette forskningsprosjektet før oppstart av nytt kvoteår 1. august hvor aktiviteten i området ville vært betydelig mindre.

Slik situasjonen nå er blitt bes direktoratet gå i dialog med berørte utøvere for å begrense konsekvensene av stengningen for fartøy som fisker etter kongekrabbe i området. I den forbindelse bes det om at de fartøy som allerede har satt bruk og startet sitt fiske etter kongekrabbe i området, så vidt mulig gis anledning til å videreføre fisket også i forskningsperioden.

Det bes videre om at slike forskningsprosjekt for ettertiden må legges utenom hovedsesongene.

Med vennlig hilsen

Norges Kystfiskarlag

Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.