Varsler strengere håndtering av ERS regelverket

Fiskeridirektoratet har varslet strengere håndhevelse av regelverket om elektronisk rapportering for norske fiske- og fangstfartøy f.o.m 15. januar 2012.

Kravet om elektronisk rapportering (ERS) for fiskefartøy over 15 meter fremgår av Forskrift om posisjonsrapportering og elektronisk rapportering for norske fiske og fangstfartøy J-13-2011. Kravet har vært gjeldende for fartøy over 15 meter f.o.m 1. januar 2011, og for fartøy over 21 meter fra 1. oktober 2010. Etter å ha praktisert en lempelig håndhevelse av rapporteringsbestemmelsene i en innkjøringsfase, varsler nå Fiskeridirektoratet at denne praksisen innskjerpes f.o.m 15. januar 2012. Etter denne dato vil brudd på forskriften i første omgang medføre en påpakning (gjelder frem til 15. mars). Ved gjentatte brudd vil skriftlig advarsel bli gitt. Ved ytterligere brudd vil anmeldelse bli vurdert heter det i en orientering direktoratet har gått ut med i saken.

Fiskeridirektoratet viser til at relevant informasjon om elektronisk rapportering er tilgjengelig på direktoratets nettsted.

Norges Kystfiskarlag vil med dette å gjøre de av våre medlemmer som omfattes av rapporteringsplikten oppmerksom på Fiskeridirektoratets varslede  innskjerping.

  • Sist oppdatert
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.