Vil ikke stoppe fisket under VM

TorskNorges Kystfiskarlag vil ikke følge arrangørenes anmodning om å stanse Lofotfisket med garn på Hølla under VM i skreifiske i mars. Arrangørene har anmodet fiskeriorganisasjonene om å oppfordre sine medlemmer til ikke å sette garn i Hølla under arrangementet. Alternativt anmodes det om å vente med å sette garn til etter kl 15.00 disse dagene for ikke å skape problemer for VM avviklingen. Norges Kystfiskarlag signaliserer at en viss gjensidig fleksibilitet og forståelse bør kunne utvises fra begge parter, men mener det ikke vil være riktig å anmode yrkesfiskene om å innstille fisket av hensyn til arrangementet.

Til VM arrangørene

Viser til deres henstilling i forbindelse med avviklingen av VM i skreifiske 23.-24. mars. Norges Kystfiskarlag har forståelse for den problemstilling arrangørene tar opp. Vi finner det likevel ikke riktig å gå ut med en generell henstilling til våre medlemmer om stans i fisket med garn på Hølla under arrangementet. Vi antar at de fleste yrkesfiskere som drifter i området vil være forberedt på økt aktivitet i forbindelse med VM arrangementet, og vil ta de forhåndsregler de måtte mene er nødvendig i den forbindelse. En viss fleksibilitet og forståelse fra begge sider bør være mulig å oppnå. Å oppfordre til stans i yrkesfiske av hensyn til denne typen fritidsfiske arrangement vil imidlertid ikke være riktig overfor de som har sitt levebrød fra havet – ikke minst i en situasjon der Henningsværboksen nylig er åpnet for fiske etter lang tids fredning. Det vises til at også Lofotfisket pågår i en begrenset periode, og er svært væravhengig. Yrkesfiskerne må derfor ha mulighet til å utnytte de dagene de har tilgjengelig. Uten et levende og aktivt Lofotfiske ville VM i skreifiske neppe blitt den suksessen det er i dag, og vi har tro på at VM deltakerne setter pris på å også oppleve ekte kystfiskere i aksjon under sitt besøk i Lofoten. De to aktivitetene bidrar med gjensidig markedsføring for hverandre, og det må således være rom for at begge parter kan avvikle sin aktivitet i forståelse for hverandre.

Vi ønsker lykke til med arrangementet og håper på godt fiske.

Med vennlig hilsen

NORGES KYSTFISKARLAG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Opprettet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.