Prinsippene i loven må beholdes

I_brygga_nordvaagArbeidsutvalget i Norges Kystfiskarlag sier i en høringsuttalelse at prinsippene i Råfiskloven må beholdes. Fiskeridepartementet har bedt om uttalelser til Råfisklovutvalgets rapport, og både Norges Kystfiskarlag og Norges Fiskarlag har under arbeidet med rapporten målbært sine synspunkter.

Arbeidsutvalgets uttaler følgende :

- Norges Kystfiskarlag har gått gjennom rapporten til Råfisklovutvalget om forslag til "modernisering" av Råfiskloven.
En del av forslagene vil i stor grad endre prinsippene i loven, og Norges Kystfiskarlag vil vise til høringsutalelsene til Norges Råfisklag og Skagerakfisk, som vi helt og holdent stiller oss bak.
Norges Kystfiskarlag vil presisere at fiskesalgslagene i sin helhet er fiskernes felles eiendom, og finansieres i sin helhet av fiskerne. Dette må komme til uttrykk i formålsparagrafen, jfr høringsuttalelsen til Skagerakfisk.
Norges Kystfiskarlag vil også presisere at Råfisklovens prinsipp om at fiskerne (fiskesalgslagene) har rett til å sette en minstepris på produktene fiskerne skal selge må stå fast. Erfaringene har vist at salgslagene er svært forsiktige med fastsettelse av minstepris i og med at også fiskerne er avhengige av en smidig og god omsetning av produktene.

For de som ønsker å lese Fiskeridepartementets høringsbrev, følg denne lenken: Høringsbrevet
Råfisklovutvalgets rapport finner du her.

  • Opprettet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.