Registrering i Sildelaget

SildLeverer du fangst til Norges Sildesalgslag? I så fall oppfordrer Norges Kystfiskarlag deg til å registrere deg som medlem av Norges Sildesalgslag. Registrering vil ha betydning for din stemmerett ved valg av tillitsvalgte i laget, samt egen valgbarhet. Frist for registrering er 30. september dersom du vil være med å velge utsendinger til Norges Sildesalgslags årsmøte i 2013.

I 2007 ble den nye samvirkeloven vedtatt. Fiskesalgslagene i Norge er regnet som samvirkeforetak etter loven, og skal innen 1. januar 2013 ha brakt sine vedtekter i samsvar med denne. En av de praktiske konsekvensene for Sildelaget er at det må opprettes et medlemsregister. Dette arbeidet pågår, og så langt er rundt 1800 personmedlemmer registrert. Likevel har mange fartøy ennå ikke reistrert seg. Dette gjelder spesielt i den mest tallrike redskapsgruppen, kystgruppen, hvor i underkant av halvparten av de fartøyene som leverer gjennom Norges Sildesalgslag så langt er registrert.

Slik Norges Sildesalgslags vedtekter er utformet, så knytter medlemsregisteret seg først og fremst til valgbarhet til tillitsverv i laget, og det å være stemmeberettiget ved valg til tillitsverv. Det er i følge Sildesalgslaget ingen andre plikter/praktiske konsekvenser av medlemskapet for den enkelte.

En annen praktisk konskvens som er viktig i valgsammenheng, er at når antall utsendinger til lagets årsmøte skal fordeles på de ulike geografiske distriktene, så vil antall fartøy registrert i hvert distrikt være avgjørende for hvor mange utsendinger som "blir tildelt" hvert distrikt. Fartøyer vil ikke bli talt med når fordeling skal gjøres hvis eiere av /mannskap på fartøyer ikke er registrert.

Valg av utsendinger til Norges Sildesalgslags årsmøte starter 30.09.2012. Det er derfor ennå tid for de fleste til å registrere seg.

Registrering kan gjøres ved bruk av vedlagte registreringsskjema, eller elektronisk via "Min side" på www.sildelaget.no

Kontakt eventuelt Norges Sildesalgslag for mer informasjon.

 

 

  • Sist oppdatert
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.