Oljetilhengere omfavner Kurt Karlsen

Oljeplf_LNår Øksnes Fiskarlag og dets formann Kurt Karlsen har fattet et vedtak hvor de setter krav til oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, begynner vi å se konsekvensene. Oljetilhengere omfavner dette som at fiskerne er på glid mot olje - slik som lederartikkelen i avisa iTromsø 11. januar slår fast. Nå har Karlsens partifeller i AP-sentralt fått det argumentet de trenger: Fiskerne er uenige.

Leder_iTrmsDet er ingen tvil om at et fiskerimiljø som hittil har stått samla om et tydelig NEI til oljeboring, har vakt respekt også i hovedstaden, der beslutningene skal tas. At argumentet om trang sokkel, liten plass, at fiskerinæringa blir fortrengt hadde begynt å feste seg er det ingen tvil om. Men nå har oljetilhengere i alle beslutningsledd fått den lillefingeren som trenges - vi ser forløperen til det i avisa iTromsøs leder:
- Fiskernes front mot oljen kan slå sprekker. I tillegg krever 10 av 11 kommuner i Lofoten og Vesterålen konsekvensutredning av havområdet utenfor. Oljetilhengerne har tydeligvis en lett bris i ryggen ved starten på nyåret, heter det.
Og:
- Styreleder Tom Tobiassen i Nordland Fylkes Fiskarlag hilser, ifølge Dagens Næringsliv, initiativet fra Øksnes velkommen, mens andre lokale fiskarlag raser mot avvikerne. Fylkesfiskarlaget i Nordland er tradisjonelt blant de aller sterkeste motstandere av oljeaktivitet på denne omstridte delen av sokkelen. Derfor er det vanskelig å tolke det som nå skjer som annet enn varsel om en kursendring.

- Jeg er forberedt på å bli konfrontert med det som eventuelt måtte vise seg som naivitet i ettertid, skriver Kurt Karlsen fra Øksnes Fiskarlag i sitt svar til Nils Myklebust, heter det i FiskeribladetFiskaren.

Vi har ingen forestillinger om at Kurt Karlsen er naiv. Han er tvert imot en politisk ringrev som har fått sitt styre i Øksnes til å fatte et vedtak som gir hans partifeller sentralt i Arbeiderpartiet påskuddet til å si: Men dette er jo ikke alle fiskerne enige om! Desverre lot også lederen av Nordland Fylkesfirskarlag seg lure med på dette.
Ramberg 11.01.2011 Arne R Hole

Les hele lederen i iTromsø her

  • Skrevet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.