Udemokratisk samrøreMens Folkeaksjonen, Kystfiskarlaget, lokale fiskarlag og andre som er i mot oljeboring på fiskefeltene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er nødt til å finasiere sine aksjoner gjennom medlemskontingenter og innsamlinger, så kan ordførene og LoVe Petro basere sin aksjon for oljeboring med statssubsidier. (Les mer)
Dette er et demokratisk problem, som vi håper at våre politikere er våkne nok til stoppe.

I tillegg til at oljeselskapene som har fått 9,1 milliarder i statstøtte utbetaler enorme bonuser til sine ledere, finansierer de også virksomheten til LoVe Petro.
Og som vi ble gjort kjent med gjennom NRK Dagsrevyen, har LoVe Petro finansiert Oslo-turen til de 17 ordførerene.
At de samme ordførerne nektet å møte nordnorsk ungdom som er mot oljevirksomhet, er en helt naturlig følge av dette udemokratiske samrøret. For selvfølgelig ville ikke sponsoren LoVe Petro at det av dem sponsede Oslo-besøket skulle benyttes til å møte oljemotstandere. (Les mer)

Hadde disse 17 ordførerne lagt ned like mye arbeid i å tale fiskerinæringas sak, og satt seg inn i mulighetene vi har for å utvikle ei langt mer variert og god fiskerinæring enn  LoVe-regionene har i dag, hadde det stått respekt av dem. Men desverre velger de å gå baklengs inn i fremtida.

Et lyspunkt blant dem finnes det dog: Ordfører John Danielsen i Øksnes som gav beskjed om at vi ikke ofrer fiskerinæringa for olje. (Les mer)
  • Skrevet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.