Ros til Lisbeth om faste fartøykvoter

LBHFiskeriminister Lisbeth Berg Hansen har måttet tåle mye ris i sin korte statsrådtid. Noe av risen har nok vært berettiget, men hun har ikke innkassert ros når hun har fortjent det. Og det har hun ved en del anledninger.
I dag skal vi rose henne for å ha tildelt faste kvoter slik at alle kan planlegge fisket uten å være redd for å miste sin del av totalkvoten.

LBHI et leserbrev til pressen skriver hun:
- Når fiskerne vet hva de har å rutte med, fjernes grunnlaget for kappfiske. Derfor har jeg i år lagt særlig vekt på at fiskefartøyene i større grad skal tildeles faste kvoter.
Både fiskeflåten og industrien får da bedre muligheter til å fiske, produsere og forsyne markedet jevnt gjennom året. Slik øker igjen muligheten for økt verdiskaping. Jeg regner med at næringa vil benytte seg av de mulighetene de nå har til å samarbeide om å tilby markedet sjømat som har den kvaliteten og regulariteten i leveransene som etterspørres.

I tråd med NKF-krav
I et av avsnittene i Norges Kystfiskarlags uttalelse til reguleringene for 2011 skrev vi:
En del av fiskeriene har hatt preg av "olympisk fiske" – det vil si regelrett kappfiske. Slikt reguleringsregime er forkastelig dersom vi skal nå de overordna målene om "økt verdi" og "bedre kvalitet". Kappfiske gir som resultat at store mengder fisk blir brakt på land på kort tid, noe som går ut over kvaliteten og verdien
I enkelte fiskerier undergraver slik regulering også sikkerheten. Selv om det er den enkelte skipper som har ansvaret for sikkerheten om bord i sitt fartøy, har reguleringsmyndighetene ansvar for å ikke legge opp til ordninger som man vet vil føre til at enkelte vil gå på akkord med sikkerhetskriteriene. Dette er også uheldig, og undergraver de felles prinsippene om kvalitet og høy verdi.

Fiskeriministeren har altså imøtekommet denne anmodning, og det synes vi hun fortjener ros for.

kvalitet, norges kystfiskarlag, garantertekvoter, kappfiske, olympiskfiske, reguleringer

  • Opprettet .
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.