Aker Seafoods må ta samfunnsansvar

Arne_PedersenNorges Kystfiskarlag kan ikke akseptere en uthuling av leveringsforpliktelsene til Aker Seafoods. Det fastslår leder Arne Pedersen i en pressemelding. Pedersen reagerer på Norges Fiskarlags støtte til Aker konsernets planer om å legge ned produksjonen i Hammerfest og Melbu. - En slik holdning åpner for diskusjon om fordelingen mellom trål og kyst, fastslår Pedersen. Norges Kystfiskarlag mener Aker Seafood må overholde sine samfunnsforpliktelser dersom konsernet fortsatt skal kunne disponere dagens andel av totalkvoten.

Norges Kystfiskarlag kan ikke akseptere en uthuling av leveringsforpliktelsene til Aker Seafood

Med bakgrunn i oppslag i Fiskeribladet Fiskaren 1. juni, samt den generelle debatten ønsker Norges Kystfiskarlag å slå fast at endringer i leveringsforpliktelsene til Aker Seafoods ikke kan aksepteres. Norges Kystfiskarlag er uenige i holdningene til lederen i Norges Fiskarlag, som støtter Norway Seafoods planer om å legge ned produksjonen i Melbu og Hammerfest. Fiskarlagsledelsen uttrykker også støtte til flytting av stedbundne trålerkvoter, og at leveringsplikt for trålerne må avvikles.

Norges Kystfiskarlag mener Reidar Nilsen dermed innleder til diskusjon om fordelingen mellom kyst- og trålerflåten, d.v.s trålstigen. Trålstigen er begrunnet med leveranser til landanleggene for å sikre helårlig sysselsetting. Dersom Aker gis anledning til å legge ned produksjonen ved anlegg som har leveringspliktige kvoter i Nordland og Finnmark, må kvotene inndras til fordel for den flåten som vil levere ferskt. Det vil si kystflåten. Det må ikke aksepteres at man legger ned produksjon, samtidig som man beholder kvotene.

Aker Seafoods disponerer omlag 10% av den Norske totalkvoten. Det ville ikke vært mulig uten de forpliktelsene som ligger til konsesjonene. Norges Kystfiskarlag krever at de opprinnelige leveringsforpliktelsene igjen gjøres gjeldende, og at Aker Seafoods oppfyller den samfunnsoppgaven som de i utgangspunktet har påtatt seg.

NORGES KYSTFISKARLAG

Arne Pedersen

Leder

 

 

  • Sist oppdatert
Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.