Gjennomslag for tiltak til flåten under 11 m

Norges Kystfiskarlag sendte i forrige uke en anmodning til Fiskeriministeren og Nærings- og fiskeridepartementet med krav om tiltak for flåten under 11 m etter en svært utfodrende vintersesong. I en pressemelding uttrykte departementet i dag at de langt på vei kommer oss i møte med følgende tiltak:

  • Det gis adgang til å overføre mer enn 10 prosent av kvotene til åpen gruppe og lukket gruppe under 11 meter fra 2021 til 2022 dersom de minste gruppene har restkvoter igjen. Dette er betinget av avviklingen av fisket i øvrige fartøygrupper.
  • Fiskeridirektoratet vil umiddelbart gå i dialog med næringen om å opprette lokale forskrifter med havdelingsregime
  • Fiskeridirektoratet vil med snarlig frist høre forslag om å fjerne unntakene som gir fartøy over 21 meter største lengde adgang til å fiske innenfor grunnlinjen
  • Fiskeridirektoratet følger opp forslag om å øke maksimalkvotetillegget for de minste fartøyene på vanlig måte

Departementet skriver videre at de av hensyn til kysttorsken og de minste fartøyenes kystnære fiske, skal se nærmere på ferskfiskordningen og reguleringene for fiske innenfor grunnlinjen og fjordlinjene. I dette arbeidet vil også taulengdebegrensing for snurrevad vurderes.

nærings og fiskeridepartementet, under 11 m, torskefiske

Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.