Endret oppstartsdato for blåkveitefiske

Fiskeridirektøren har besluttet å framskynde oppstart av første periode i kystflåtens direktefiske etter blåkveite til 15.mai.

Maksimalkvotene og periodereguleringene forblir uendret inntil videre. 

Norges Fiskarlag ønsket start allerede 3.mai, mens Norges Kystfiskarlag ville starte fisket 4.juni.

I høringsrunden påpekte Norges Kystfiskarlag at dersom Fiskeridirektoratet fremskynder oppstart av blåkveitefisket med 1 måned, vil dette i realiteten innebære at samtlige fartøy under 11 meter blir avskåret fra å delta i blåkveitefiskets første periode, da sertifikatbegrensninger for flåtegruppen gjelder frem til 15. mai. I tillegg vil det være stor sannsynlighet for at periodekvoten er oppfisket når de mindre fartøyene er klare til oppstart fra og med 15. mai, 12 dager etter opprinnelig oppstart.

Tilbakemeldingene fra våre medlemmer er at mange allerede har inngått avtaler med mannskap, med lineegnere/egnersentraler og fiskebruk, med bakgrunn i varslet oppstart i juni og at det vil være svært problematisk å fremskynde oppstarten på så kort varsel. Mange fiskere er dessuten fortsatt opptatt med avviklingen av torskefisket, etter en svært utfordrende sesong med tanke på vær, tilgjengelighet og leveringsavtaler.

Norges Kystfiskarlag foreslå også en senking av maksimalkvotene for å unngå kappfiske. Les hele innspillet her.

blåkveite

Kontaktinformasjon: Norges Kystfiskarlag Postboks 97, N-8380 Ramberg
Telefon: 76 05 21 00 | Fax: 76 05 21 01 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.